Skip to main content
Patienthistorier

Maries patienthistorie

Marie Lindvall

Infomødet med dr. Broden var som om han "talte om lige præcis mig" og jeg blev helt grebet af det...

Jeg hedder Marie Lindvall og er 56 år gammel, har mand og tre børn, samt 7 børnebørn! Jeg har arbejdet som selvstændig frisør i 20 år og driver Salong M i Lomma.

Hvilke forsøg havde du gjort for at tabe dig tidligere i livet? Hvordan gik det?

Fra 24-25-årsalderen har jeg været på slankekur med Vægtvogterne af 5 omgange, gået på supper, anvendt Herbalife og Xtravaganza flere gange, prøvet Itrim. Hele tiden med det resultat, at vægten gik ned og derefter op igen – mere end jeg gik ned. Det sidste forsøg inden operationen var Xtravaganza i 6 uger.

Hvordan kan det være, at du valgte kirurgi?

Astmaen blev værre og værre, jeg måtte endda behandles på hospitalet. Intet hjalp mig. Jeg fik desuden tilbagevendende lungebetændelser. Jeg følte mig nede. Derefter fortalte min læge på Citykliniken i Lund mig om muligheden for operation.

Jeg tjekkede på nettet og fandt et infomøde hos jeres team. Mødet med dr. Broden var som om han “talte om lige præcis mig” og jeg blev helt grebet af det. Det var der jeg besluttede mig for operation. Jeg mødte også Dr. Kamran Shah og diskuterede det med ham. To uger senere blev jeg opereret.

Var der noget specielt, du var bekymret for inden operationen?

Nej, ikke bekymret. Jeg havde fået information om risiciene til infomødet, men følte mig tryg. Jeg fik så min gastric bypass operation i marts 2019.

Hvordan gik det med dig efter din operation?

Ved første operation føltes det som om alt gik udmærket. Jeg var indlagt natten over og tog derefter hjem. Efter 3-4 dage hjemme begyndte jeg dog at få mavesmerter og kvalme. Det blev værre og værre og til sidst kastede jeg op. Jeg ringede til vagttelefonen og talte med dr. Shah. Først skulle jeg ind på skadestuen på SUS Lund.

Jeg følte ikke rigtig, at det blev taget alvorligt i starten, men dr. Shah ringede til skadestuen og derefter kom jeg til røntgen. CT-scanningen viste stop i tarmene og jeg fik en V-sonde ned maven. Der kom meget væske ud denne. Jeg blev transporteret til CSK i Kristianstad og jeres personale. Dagen efter blev jeg opereret igen og man lavede tarmkoblingen på min bypass om. Jeg var indlagt i en uge og kunne derefter tage hjem. Jeg havde så et gastrostomi kateter for dræning, dette blev fjernet efter ca 6 uger. Efter reoperationen var jeg træt, men har siden haft det rigtig godt. Jeg kom hjem fra hospitalet igen og startede forfra med flydende kost og derefter moset mad. Dette gik uden problemer og jeg kunne begynde med normal kost. Det lykkedes mig at gå hver dag.

Hvad var dine langsigtede mål med at blive opereret? Hvordan er det gået?

At kunne nå 78 kg! At astmaen og lungefunktionen skulle blive bedre. Det er gået perfekt, jeg tager ingen astmamedicin længere overhovedet. Helt fantastisk! Jeg træner og går ture uden problemer.

Hvad vejede du inden operationen? Hvad vejer du i dag?

109 kg med BMI på 37,7 inden operationen. I dag vejer jeg 67 kg og har normalt BMI på 23,2!

Hvad ser du i dag som fordelene ved at være blevet opereret?

Operationen er en total livsforandring for mig. Helt fantastisk, man kan løbe, lege med børnebørnene, tage på vandrerejser, cykelferier – you name it!

Er der noget du savner, at du ikke længere kan gøre – spise, drikke, andet?

Jeg spiser hver tredje time, tre tilberedte måltider og tre mellemmåltider. Jeg spiser god mad og får alt hvad jeg behøver i mig. Jeg kan tåle det meste, men holder mængderne nede. Jeg dumper på for meget sukker eller hvis jeg spiser for hurtigt. At spise for meget “går” ikke, hvilket føles skønt. Før havde jeg ingen mæthedsfornemmelse overhovedet – men det har jeg nu.

Har du nogle råd til andre, der overvejer at blive opereret for overvægt/fedmesygdom?

Skaf så meget information du kan! Vær inforstået med at det ikke er et “quick fix”, men at du er nødt til at ændre din måde at leve på. Du er nødt til at lære at håndtere din krop på den rigtige måde. Det kræver hårdt arbejde. Det er et nyt liv du starter.

Vil du anbefale GB Obesitas til andre?

Absolut! (Selvom jeg fik en komplikation!). Tiden på hospitalet var alligevel givende for mig, jeg mødte andre som skulle opereres på CSK og lærte mig selv endnu mere, som jeg havde gavn af, da jeg kom hjem. Jeg kunne desuden dele mine erfaringer med min komplikation med dem. Alt blev håndteret utroligt godt fra start til slut.

Har du noget mere du vil fortælle?

Jeg er så forfærdelig glad og tilfreds med, at jeg har gjort dette. Det er en livsforandring på alle niveauer. Jeg føler, at jeg nu kan undgå sygdomme.

5 hurtige om Marie

  • Er gået fra 109 kg til 67 kg
  • Tabte sig 42 kg på 7 måneder
  • Blev opereret i marts 2019
  • Har startet et nyt liv
  • Træner og går ture uden problemer

Author info@gbobesitas.com

More posts by info@gbobesitas.com

Leave a Reply