Skip to main content
FedmeoperationGastric bypassGastric sleevePlastikkirurgi

Maveplastik og anden plastikkirurgi efter vægttab

plastikkirurgi-efter-vægttab

Maveplastik og anden plastikkirurgi efter stort vægttab – vi samarbejder nu med danske dr. Tyge Tindholdt!

Det er meget almindeligt at have brug for og ønske at gennemgå plastikkirurgi efter vægttab, når man har fået en gastric bypass eller gastric sleeve. Man har fået en anden ”huddragt” efter vægttabet, og måske endda en anden selvtillid omkring ens udseende og sig selv. Spørgsmål om maveskinsoperation og anden plastikkirurgi er også almindeligt forekommende allerede på vores første informationsmøder. Derfor er vi glade for nu at kunne indlede et samarbejde med dr. Tyge Tindholdt og Malmö Plastikkirurgi – samt tilbyde jer som patienter en enkelt vej videre til en gratis konsultation.

Tyge Tindholdt tog eksamen som læge ved Københavns Universitet og efter KBU (turnus) tog han til Norge og blev specialist i plastikkirurgi i år 2005 ved Oslos Universitetssykehuset. Siden har han arbejdet som overlæge med plastikkirurgi efter stort vægttab, kosmetisk plastikkirurgi og rekonstruktiv plastikkirurgi i Danmark, Sverige og Norge. Vi har valgt at samarbejde med Tyge netop pga. hans ekspertise indenfor plastikkirurgi efter stort vægttab – altså præcis det jer som er blevet opereret hos os, kan have brug for. 

Hvordan påvirkes huden af et stort vægttab?

Huden har en fantastisk evne til at strække sig. At huden trækker sig sammen igen efter, at den har været strukket ud i lang tid er dog sjældent. Dette er særligt karakteristisk for personer som har været meget overvægtige.

Når man taber sig får man ofte et stort overskud af hud på forskellige områder af kroppen. Huden bliver slap, hængende og kan skabe generende folder blandt andet på maven, bagdelen, ryggen og lårene. Man synes også at huden er i vejen og har svært ved at finde tøj som passer. Det er ikke usædvanligt med hygiejneproblemer, fordi der skabes fugt mellem hudfolderne. I værste fald kan det resultere i lugtgener, svampeinfektioner og sår. Det kan også begrænse fysisk aktivitet. Mange isolerer sig socialt, fordi deres selv- og kropsbillede påvirkes negativt.

Hvad indebærer plastikkirurgi efter stort vægttab?

Før eller siden kommer de fleste patienter som taber sig meget, til at få brug for korrigerende plastikkirurgi. Plastikkirurgi Efter Stort Vægttab eller Massive Weight Loss Surgery kaldes denne type af plastikkirurgi. Ved plastikkirurgi efter stort vægttab fjernes den overskydende hud. Tiltaget har til formål at stramme huden op og genskabe en tilfredsstillende kropsform. Maveplastik, brystløft, armplastik, lårplastik og body lift er et lille udvalg af disse typer indgreb. Kendetegnende for dette område af plastikkirurgien er at det kræver meget erfaring og kundskab. Dr. Tyge Tindholdt og hans team på Malmö Plastikkirurgi har specialiseret sig i netop disse operationer.

Hvilke kriterier gælder ved maveplastik eller anden plastikkirurgi efter stort vægttab?

Hvis du har gennemgået en overvægtsoperation bør du have været vægtstabil i 6 måneder før operationen. Som hovedregel skal dit BMI være mindre end 30. Et for højt BMI medfører en øget risiko for komplikationer. Du skal være fysisk og psykisk frisk eftersom underliggende sygdomme kan øge risikoen for problemer under og efter operationen. (Hvis en kronisk medicinsk tilstand er under god kontrol kan det ofte accepteres). Rygning og andre nikotinpræparater er uforenelige med plastikkirurgi. Nikotin får blodkarrene til at trække sig sammen og reducerer blodgennemstrømningen. Dette kan resultere i dårligere sårheling og i værste fald sårdannelse.

Det er vigtigt, at du har realistiske forventninger til det endelig resultat, og samtidig er det afgørende, at du har taget tilstrækkelig information til dig om operationen, opfølgningen, eventuelle risici og komplikationer.

Hvad er kosmetisk/æstetisk plastikkirurgi?

Kosmetisk plastikkirurgi er en egen disciplin indenfor plastikkirurgi, som fokuserer på at forbedre en persons udseende via forskellige plastikkirurgiske teknikker. Sunde mennesker med et positivt syn og realistiske forventninger er gode kandidater. Kosmetisk plastikkirurgi er et personligt valg. Du bliver opereret for din egen skyld – ikke for at opfylde andres forventninger. De fem mest almindelige operation er brystforstørrelse, fedtsugning, brystløft, øver øjenlågsplastik og mavepalstik.

På Malmö Plastikkirurgi udfører man disse operationer og andre kosmetiske operationer som brystreduktion, ansigtsløft, armplastik m.m.

Hvad indgår i behandlingen hos Tyge Tindholdt?

I behandlingen indgår din operation inklusiv overvågning bagefter. Nødvendige postoperative kontroller hos din plastikkirurg indgår, ligesom afsluttende kontrol efter 6 måneder. Hvis du har brug for re-operation ved akut komplikation, så indgår dette også. Korrigering indgår i op til et år bagefter, hvis resultatet ikke bliver som det kan forventes. Malmö Plastikkirurgi tilbyder også hjælp med finansiering gennem ekstern aktør.

Malmö Plastikkirurgis klinik ligger i Västra Hamnen i Malmø. Det er let at komme dertil både med bil og offentlig transport. Parkering er tilgængelig.

Unikt tilbud til netop dig! Spar 500 SEK og book gratis konsultation

Normalt koster en konsultation hos Tyge Tindholdt 500 SEK. Men hvis du anvender vores bookinglink her, så er dels konsultationen gratis, dels kommer du direkte in i Tyges bookingkalender – og kan booke en tid som passer dig. At du booker en konsultation medfører selvfølgelig intet købskrav – du går videre hvis og når du selv er klar!

Bookinglink finder du her.

GB Obesitas ønsker dig held og lykke!

Author info@gbobesitas.com

More posts by info@gbobesitas.com

Leave a Reply