Skip to main content
Patienthistorier

Saras patienthistorie

By 15 juli, 2021augusti 12th, 2021No Comments

Sara fra Højenæs

Jeg har nok afprøvet de fleste slankekure som findes...

Mit navn er Sara og jeg er 36 år gammel og jeg bor sammen med min mand i Høgenæs. Jeg er født og opvokset i Falkenberg, men flyttede ned til Skåne for 15 år siden.

Jeg har nok afprøvet de fleste slankekure som findes. Da jeg var 20 år testede jeg Cambridgekuren og tabte mig en masse. Men dette var ingen holdbar løsning for mig, da jeg tog på i vægt igen, og derefter tog flere kilo på end jeg havde tabt. Siden har det fortsat sådan i 15 år.

Jeg har i mange år overvejet at gennemgå en operation. Det som fik mig til at tage beslutningen, var da min kardiolog (hjertelæge) sagde til mig, at hun syntes jeg skulle gøre det. Jeg har en hjerteklap, som må opereres i fremtiden og for at klare denne operation behøvede jeg at tabe mig.

Jeg fik en gastric bypass den 7. oktober 2019 i Kristianstad. Da jeg har været ekstremt bange for alt som har med sygehusvæsnet at gøre, var jeg meget nervøs inden operationen. Men da jeg kom til afdelingen var alle så søde og betænksomme og det beroligede mig meget. Da det blev tid til operation gik alt så hurtigt, så jeg kunne knap nok nå at blive nervøs. Jeg husker, da jeg vågnede, at jeg var helt sikker på, at jeg kun havde slumret i et par minutter og at de ikke havde opereret mig endnu. Efter operationen var jeg virkelig frisk hele dagen. Jeg havde kun ondt i skuldrene på grund af gassen, og jeg var oppe og gå meget. Man blev godt taget hånd om af personalet og jeg følte mig aldrig nervøs over noget.

De første to uger efter operationen syntes jeg var hårdest i forhold til maden. Jeg havde ingen appetit og bare at spise flydende mad var hårdt. Jeg husker meget tydeligt, hvor glad jeg var, da det blev tid til at begynde at spise moset mad.

Jeg har ikke haft komplikationer og jeg har ikke haft dumping, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Jeg kan spise alt. Men jeg har selv valgt ikke at spise sukker, det vil sige slik og kager. Og det er ikke noget, jeg savner.

Før operationen vejede jeg 169,7 kg og vejer i dag 94,5 kg. Det vil sige at jeg har tabt mig ca. 75 kg siden operationen. Jeg havde aldrig drømt om, at jeg ville tabe mig så meget på et år.

Livet er blevet så meget lettere og sjovere. Min mand plejer at sige, at han har fået en helt ny kone. Jeg vover mig ud i nye ting og jeg er ikke bange for, hvad folk skal synes og tænke om mig. Jeg træner i fitness centeret to gange om ugen og jeg træner padeltennis en gang om ugen. Det havde jeg aldrig gjort inden operationen.

5 hurtige om Sara

  • Fra 170 kg til 95 kg op 1 år
  • Har tabt 75 kg indtil videre
  • Blev opereret i oktober 2019
  • Fitness center 2 dage om ugen og spiller padel tennis
  • Spiser alt, men har valgt at droppe sukker

Author info@gbobesitas.com

More posts by info@gbobesitas.com

Leave a Reply